Семеен консултант на двойки с репродуктивни проблеми

семейни консултацииКонсултирането на  двойки по време на инвитро процедури има положителен ефект както за двойката, така и с оглед на лечението.

Когато една двойка желае да има дете, но среща трудности, се изправя пред една много трудна житейска ситуация.  Бива засегната не само индивидуалната личност, а всеки един член от двойката и общия им семеен проект. Семейството е изправено пред жизнена криза каквато е кризата на инфертилитета, която е нещо повече от медицински проблем.

Прочетете повече за психологическти аспекти на инфертилитета за двойката.

Семейни консултации на двойки при проблемно забременяване и инвитро

Консултацията със семеен психолог, специалист в сферата на Репродуктивното здраве допринася за по-добро адаптиране на двойката по време на инвитро процедурите, при вземане на решения и оптимизиране на резултатите.

Репродуктивните проблеми не задължително изправят двойката пред криза, но винаги са свързани с много стрес и е необходимо двойката да се адаптира към новата ситуация. Терапията за двойки се стреми да ви помогне да се справите с тази нова житейска ситуация и да имате едно добро качество на живот.

Заедно ще работим, за да може вашия съюз да ви помогне да вървите по този път по-уверени и силни. Заедно винаги е по-добре!


Семейна терапия при проблемно забременяване и инвитро

Двойките, които имат пробелми със забременяването са подложени на много стрес. Между втората и третата година от започването на опитите за забременяване тези нива на стрес са най-високи. Въпреки това симптоми на тревожност и депресия, могат да се появят много по-рано.

По време на инвитро процедурите двойка усеща, че губи контрол върху живота си. Също така се засилва усещането за провал и вина. Семейството поема по един нов път където взимането на решения става част от тяхното ново ежедневие.
Семейните консултации ще ви помогнат да се адаптирате по-добре в новата ситуация!

Психологическа подкрепа на двойката

Семейните консултации са в помощ при справянето с инвитро процедурите, взимането на решения и оптимизиране на резултатите.

Семейният психолог ще ви помогне да погледнете на кризисната ситуация като на един нов опит изпълнен със смисъл.

Репродуктивните проблеми не задължително са свързани с проблеми в отношенията между партньорите. Но една подходяща психологическа подкрепа ще подсили процеса на справяне с новата житейска ситуация. Също така има положително влияние върху благосъстоянието на двойката.

Запазете си час сега!